• VALJEVSKI LETNJI FESTIVAL
  od 03. do 11. avgusta 2018.
 • TEŠNJARSKE VEČERI
  od 03. do 11. avgusta 2018.
 • SREDA 08. AVGUST Open or Close
 • ČETVRTAK 09. AVGUST Open or Close
 • PETAK 10. AVGUST Open or Close
 • SUBOTA 11. AVGUST Open or Close
 • SVAKODNEVNA DEŠAVANJA Open or Close

  Tešnjar,Birčaninova 54, 17.00-23.00: Radionice NAŠMINKAJ SAM SEBE -Studio Ana Pejdić / MAKE-UP SCHOOL
  Tešnjar, Birčaninova – Promocija srpskih vina
  Prodajna izložba zanatskih proizvoda i ručne radinosti
  Izložba i prodaja meda - Udruženje pčelara Valjeva
  Tešnjarski sajam knjiga
  Izrada i prodaja unikatnog nakita
  Prodajna izložba sadnog materijala – Zeleni kutak u Tešnjaru,Birčaninova 98 i 101

  Radno vreme Narodnog muzeja, Muselimovog konaka, Moderne galerije do 22č.
  Radno vreme Istorijkog arhiva Valjevo od 17-21č

  U SLUČAJU LOŠIH VREMENSKIH USLOVA ALTERNATIVNI PROSTORI SU CENTAR ZA KULTURU, NARODNI MUZEJ I SVEČANA SALA VALjEVSKE GIMNAZIJE.
  6. avgusta izlazi 51 . broj Tešnjarskog glasonoše
  12.avgusta izlazi 52 . broj Tešnjarskog glasonoše

Podizanjem zastave svečano su otvorene 29. Tešnjarske večeri. Prve večeri koncert valjevskih folklornih ansambala trajao dva i po sata.
Ovogodišnje Tešnjaraske večeri otvorio je Vladimir Djokić poželevši Valjevcima da uživaju narednih večeri , a svom klubu još veći uspeh. " Srećan sam što je meni pripala čast da otvorim ovogodišnje Tešnjrske večeri i to pre svega dugujem svom klubu Metalcu . Želim Vam da uživate narednih veečri , a svom klubu još veći uspeh . Ne bih da dajem obećanja , ali mislim da će biti još razloga da se zajedno družimo i radujemo", reko je Djokić.

 Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i voditelj emisije "Žikina šarenica", Žika Nikolić koji je u obraćanju Valjevcima rekao da je prvu put u Valjevu za Tešnjarske večeri i da mu je drago da vidi tako veliki broj Valjevaca koji su uključeni u samu manifestaciju. "Nisam ranije imao priliku da posetim Tešnjarske večeri, ali iz svega onog što sam za ovo kratko vreme video i čuo šta se očekuje narednih dana mislim da imate jednu jako dobru i kvalitetnu manifestaciju na koju treba da dodju i ljudi iz drugih gradova", rekao je Nikolić koji ovog prepodneva na Trgu Živojina Mišića snima svoju emisiju u kojoj je gost grad Valjevo.

Prve večeri Valjevci su mogli da prisustvuju koncertu folklornih anasabala koji je trajao dva i po sata i u kome su svoje ighračko umeće predstavili : KUD "Krušik", "KUD Djerdan", KUD "Gradac", Dom kuluture "Izvor", Ansambl narodnih pesama i igara "Valjarica".

S.V. VAMEDIA.INFO