• VALJEVSKI LETNJI FESTIVAL
    od 06. do 12. avgusta 2021.
  • TEŠNJARSKE VEČERI
    od 06. do 12. avgusta 2021.

fotoU nedelju, 8. avgusta 2021. godine u 19,30 časova, u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“, u okviru tradicionalnih 34. „Tešnjarskih večeri“, biće održan koncert pod nazivom „Muzikom kroz svet“. Koncert je plod saradnje Studija sa profesorom muzičke kulture, Markom Tomićem i učenicima Valjevske gimnazije i Muzičke škole „Živorad Grbić“.

Specijalno sastavljen repertoar sa savremenim i tradicionalnim delima iz Škotske, Švedske, Poljske, Francuske, Litvanije, Mađarske, Rusije, Makedonije i Srbije, na koncertu će izvesti dvoje International Art Studio učenika Valjevske gimnazije: Dimitrije Milošević – bas gitara i Marija Urošević – harmonika, klavir i vokal i učenica Muzičke škole i Valjevske gimnazije Kristina Stepanović – flauta.

Pozivamo vas da ispratite ovaj koncert i uživate u zvucima svetske muzike, koju će u prostoru naše galerije dodatno oplemeniti grupna izložba umetničkih radova iz naše bogate kolekcije. Posetioci će moći da pogledaju dela umetnika iz Meksika, Južnoafričke Republike, Belorusije, Engleske, Rusije, Južne Koreje, Amerike, Francuske, Poljske i Makedonije.